Základní recept na palačinky lze libovolně obměňovat. Tahle zdravá dobrota se špenátem a sušenými rajčaty teď chutná nám.
Na těsto: 150 g jemných ovesných vloček Emco, 250 ml mléka, 100 g čerstvého špenátu, 2 vejce, špetka soli.
Na náplň: 250 g tvarohu, 100 g sýra Feta, sušená rajčata, slunečnicová semínka
Postup: Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme pár minut bobtnat. Přidáme sůl, vejce a špenát. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu, dle potřeby přidáme mléko nebo vločky tak, aby vzniklo mírně husté těsto. Na středně rozpálenou pánev nalijeme přiměřené množství těsta, rozprostřeme po celé ploše pánve a smažíme po obou stranách. Palačinky potřeme směsí našlehaného tvarohu a fety, posypeme kousky sušených rajčat a slunečnicovými semínky. Zavineme, přepůlíme a podáváme.