Vaříme s pomeranči 2: Česnekovo-pomerančová brokolice
Delikátní a zdravá pochoutka se hodí jako příloha k pečeným masům, ale chutná i samostatně s rýží a sýrem tofu.
Pro 4 osoby potřebujeme: 1 kg brokolice, 4 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce najemno nastrouhané bio pomerančové kůry, šťávu z ½ pomeranče, čerstvě umletý pepř, sůl
Brokolici rozebereme na větší růžičky, opereme je v teplé vodě a rozkrájíme na ploché plátky. Takto připravené je rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.
Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Olivový olej promícháme s bio pomerančovou kůrou, solí a plátky česneku a připravenou směsí přelijeme plátky brokolice. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C (v horkovzdušné na 160 °C) asi 25 minut. Upečenou brokolici vyjmeme z trouby, pokapeme pomerančovou šťávou a poprášíme čerstvě umletým pepřem.
Foto: Archiv Burdy (1)