Dle jiného výzkumu na psychopatii poukazují chuťové preference
Milujete černou kávu či hořkou čokoládu? Výzkum rakouských vědců z roku 2016 zjistil, že lidé, kterým chutnají hořké nápoje či potraviny, častěji vykazují psychopatické a antisociální rysy osobnosti. Výzkumníci z univerzity nacházející se v Innsbrucku zkoumali chuťové preference 953 Američanů. Dotazovali se na to, jak moc jim chutnají slaná, sladká, kyselá či hořká jídla a nápoje. Následně museli respondenti vyplnit čtyři osobnostní dotazníky, které měly za úkol vyhodnotit jejich osobnostní rysy.
Cílem bylo zjistit, zda mají například sklony k narcismu, antisociálnímu chování, agresivitě či psychopatii. Výzkum odhalil, že zvýšený požitek z hořkých jídel měli lidé se sklonem k psychopatii. Není však dle autorů studie dělat hned předčasné závěry, sami uvedli, že je výzkum chutí a osobnostních rysů ještě „v plenkách“. Je potřeba tuto oblast více prozkoumat. Výzkum spíše naznačuje, že existuje mírný pozitivní vztah mezi psychopatií a preferencí hořké chuti, proto je třeba brát celý výzkum s rezervou.