4 nej pomazánky: Je libo šunkovou, zeleninovou, vajíčkovou nebo rybí?
Máme pro vás čtyři recepty na rychlou a levnou večeři, která bude chutnat celé rodině. Stačí si vybrat.
Recepty jsou na 4 porce.
Šunkovokvětáková pomazánka:
Ingredience: 200 g šunky, 200 g uvařeného květáku, 1 malá červená cibule, 3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní, 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, sůl
Postup: Šunku a květák rozmixujte najemno. Smíchejte s pepřem, nasekanou cibulkou, majonézou a dochuťte solí.
Z kořenové zeleniny:
Ingredience: 70 g mrkve, 50 g kořene celeru, 50 g petrželového kořene, 70 g cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní, sůl, pepř, nasekaná pažitka
Postup: Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte najemno. Všechnu zeleninu pozvolna poduste na oleji doměkka. Nechte vystydnout. Smíchejte s hořčicí, majonézou, ochuťte solí, pepřem a přidejte nasekanou pažitku.
Vajíčková:
Ingredience: 6 natvrdo uvařených vajec, 4 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní, 1 kávová lžička hořčice, špetka cukru, špetka soli, pepř, 2 nakládané okurky, 1 malá červená cibule, snítka řeřichy
Postup: Vejce nakrájejte nahrubo. Okurky i cibuli nasekejte na jemné kostičky. Vše smíchejte s majonézou Hellmann’s, hořčicí, nasekanou pažitkou a dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru. Podávejte na tmavém pečivu posypaném řeřichou.
Matjesová:
Ingredience: 100 g matjesů v oleji (bez oleje), 200 g vařených brambor, 1 jarní cibulka, špetka cukru, 3 lžíce majonézy Hellmann’s Delikátní
Postup: Matjesy rozmixujte najemno. Brambory rozmačkejte vidličkou. Smíchejte s nasekanou cibulkou, majonézou a dochuťte cukrem.