Detoxikační zázvorová voda: jedna voda, pět účinků
Žádná špatná nálada, žádná únava. Zázvorová voda je detoxikačním nápojem a zahání nejčastější problémy nynější zimní sezóny.
svetzeny.cz
Na TikToku se v současné době šíří inovativní způsob přípravy tortill. Nová technika skládání je extrémně jednoduchá, důmyslná a zábavná.
Pryč jsou dny, kdy jsme všechny ingredience vložili do středu obalu a poté srolovali! Pokud chcete jíst tortilly úplně jiným způsobem (super křupavé a především bez vypadávání náplně), měli byste vyzkoušet inovativní techniku skládání, která je v současné době oblíbená.
Funguje to následovně: Rozříznete tortillu v libovolném bodě až do středu (např. ostrým nožem nebo válečkem na pizzu). Poté každou čtvrtinu obalu zakryjte postupně a překládáte ve směru hodinových ručiček, takže vám vznikne trojúhelníkový tvar.
Nejlepší jihoamerické jídlo na světě? Tortilla! Není divu, že si ji můžete koupit ve větších městech na každém rohu. Udělejte si ji doma sami spolu s vynikající řeckou zálivkou. Jak na ní?
1 kg kuřecích stehen
3 šalotky
2 stroužky česneku
1 lžíce přepuštěného másla
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
1 lžíce tmavé sójové omáčky
špetka římského kmínu
sůl a pepř
4 tortilly
mix salátů polníček/rukola
10 cherry rajčátek
100 g čerstvého sýra
1. Kuřecí stehna osolte a opepřete. Pečte je v troubě na 180 °C 40 minut pod pokličkou. Poté pokličku odklopte a pečte zhruba 20 minut, dokud kůže nezezlátne. Po vychladnutí stehna oberte a maso rukama natrhejte na drobná vlákna.
2. Na pánvi si rozpusťte přepuštěné máslo, na kterém dozlatova opečte nadrobno nakrájenou šalotku. Když hezky zezlátne, přidejte na plátky nakrájený česnek, protlak, cukr, balzamikový krém a sójovou omáčku. Vše nechte provařit. Směs na maso dochuťte solí, římským kmínem a pepřem podle vlastní chuti.
3. Obrané maso přidejte do omáčky a důkladně promíchejte. Na tortillu naskládejte salát, rajčata, sýr, maso a zabalte podle našeho návodu. Dobrou chuť!