Recept: Sýrové těstoviny se šalotkou a rajčaty
Přivítejte jaro svěžím receptem na těstoviny s jemnou sýrovou omáčkou a zeleninou.
Ingredience:
2 balení Lučiny 100 g
3–4 lžíce olivového oleje
4–5 menších rajčat
2 šalotky
2 snítky tymiánu
těstoviny pro 4 osoby
sůl
Postup:
Dejte vařit vodu do menšího hrnce, rajčata nakrojte do křížku, ve vroucí vodě je 2–3 minuty spařte a po vyndání je oloupejte. Zároveň dejte vařit osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny. Oloupaná rajčata nakrájejte na kostičky a oloupané šalotky nasekejte najemno. V pánvi na olivovém oleji zpěňte šalotku, až zesklovatí, přidejte nakrájená rajčata, krátce orestujte a pak vypněte plotýnku. Přidejte Lučinu a vmíchejte ji do rajčat se šalotkou, směs okořeňte tymiánem. Těstoviny vmíchejte do připravené omáčky a můžete je dozdobit kostičkami čerstvého rajčete.