Nicméně po důkladném pátrání jsou si vědci jisti, že s rakovinou může souviset mnoho faktorů. Tyto faktory, včetně mnoha dalších možných příčin vzniku rakoviny, které navrhli vědci zabývající se výzkumem rakoviny, jsou považovány za rizikové faktory a je třeba se mít před nimi na pozoru. Mezi tyto rizikové faktory patří stravovací návyky, životní styl, životní nebo pracovní prostředí, genetika a mnoho dalších. Podívejte se na výčet několika špatných návyků, které mohou zvyšovat riziko vzniku rakoviny.
Stravování nezdravou stravou
Toto je možná jeden z nejdůležitějších návyků, na který je třeba se zaměřit, když chcete snížit riziko vzniku rakoviny. Jezte stravu bohatou na ovoce a zeleninu, výživově hodnotnou obsahující živiny a vyhýbejte se červenému masu a zpracovaným potravinám. Čemu byste se dále měla vyvarovat, jsou limonády a umělá sladidla. K pití pokud možno volte vodu. I když některé studie ukazují souvislost mezi konzumací nezdravých potravin a rizikem vzniku rakoviny. Minimálně nemůžete popřít, že zdravý imunitní systém pomůže celkově předcházet onemocněním.