Japonská strava je mimořádně výživná a nízkokalorická. Přestože se tento problém s přibývajícími lety značně rozšiřuje, stále existují skupiny, a dokonce i jednotlivci, kteří dbají na zdraví a propagují zdravý životní styl a zdravé stravování. Zejména ženy si uvědomují svou váhu a postavu. Ti, kteří se starají o své zdraví, by měli převzít některé zdravé návyky z Asie. Co dělají Japonky správně a jak se můžete inspirovat vy?
Jídlo je alfou a omegou
V japonské kuchyni se vaří jednoduchá a rozmanitá jídla. Jejich jídelníček se skládá z ryb, mořské zeleniny, jako jsou mořské řasy, sója, rýže, ovoce a zeleného čaje. Japonci rádi jedí tuňáka, makrelu a lososa, které obsahují velké množství omega-3 mastných kyselin, jež jsou prospěšné pro srdce a pomáhají snižovat riziko rakoviny prsu. Typická japonská jídla často obsahují hodně octu, který dle nejnovějších studií přispívá k rychlejšímu spalování tuku.
Japonci si s jídlem dávají na čas. Rada pro vás? Jezte pomaleji a jídlo si pořádně vychutnejte. V jiných částech světa a pro některé lidi je každé jídlo spíše rychlý závod, zatímco v Japonsku si vychutnávají každé sousto a jedí hůlkami v pomalém tempu.