Vědci konstatovali, že takové striktní omezení jídelníčku je do budoucna neudržitelné a zbytečné, a tak dali účastníkům zelenou, aby pomalu zase začali zařazovat do svého stravovacího plánu i tuky nebo sacharidy, dokud nedosáhnou takové úrovně, při které nabudou pocitu, že by se takto mohli stravovat do konce života.
Recept na úspěch
Vědci doporučili účastníkům výzkumu tři zlatá pravidla, která se nakonec ukázala býti receptem na úspěch. Za prvé, jim poradili, aby jedli co nejvíce zeleniny. Za druhé, jim bylo doporučeno zaměřit se na kvalitu konzumovaných potravin s cílem jíst výživné průmyslově nezpracované jídlo. Vyhýbat se měli přidanému cukru, rafinovaným sacharidům a transmastným kyselinám. Zatímco cukry jsou jasné asi všem, rafinované sacharidy vám možná nic neříkají. Řadí se sem bílé pečivo a další druhy pečiva z bílé mouky, těstoviny, těsto na pizzu, bílá rýže, sladkosti, ale třeba i některé snídaňové cereálie. Trans tuky se vyskytují v potravinách, jako jsou smažená jídla (smažené sýry, hranolky, rybí prsty), margaríny, určité mléčné výrobky (například určité druhy mlék a smetan do kávy či vybrané kupované zmrzliny), sladkosti a sedviče.