Pro koho je dieta vhodná
Pokud vás láká vyzkoušet toto krátkodobé řešení přebytečných kil, rozhodně nedodržujte dietu déle než týden. Při jejím dodržování nezapomínejte na pitný režim, který je nesmírně důležitý především v případě průjmu. Samozřejmě základem úspěchu této diety je, že vám nevadí chuť zelné polévky. Tento typ diety rozhodně není vhodný pro lidi s chronickými onemocněními srdce, s cukrovou I. i II. typu, pro lidi se zvláštními dietními omezeními ani pro lidi, kteří potřebují shodit více než 5 kilogramů.
Jakou polévku si uvařit
Pokud chcete přesto dietu vyzkoušet, nejspíš vás bude zajímat, jakou polévku si máte vlastně uvařit. Můžete vyzkoušet tento jednoduchý recept, na který budete potřebovat:
- ½ hlávky velkého zelí, nakrájené na kousky velikosti sousta
- 6 jarních cibulek, nakrájené na kostičky
- 2 zelené papriky, nakrájené na kostičky
- 1–2 plechovky nakrájených rajčat (nejlépe s nízkým obsahem sodíku)
- 1 svazek celeru, nakrájený
- sůl a pepř na dochucení
- sušené bylinky nebo koření podle vašeho výběru (jako je sušený česnek, paprika nebo petržel)
- 6 šálků vody nebo zeleninového vývaru
- 1–2 kostky bujonu (není nutné)
Všechny ingredience přidejte do velkého hrnce, podlijte vodou či vývarem a vařte na mírném plameni až 1 hodinu, dokud všechna zelenina nezměkne.
Během diety můžete neomezeně konzumovat vařenou i syrovou zeleninu, 3. den si můžete dát jablko a např. borůvky, 4. den odstředěné mléko, 6. den kousek hovězího masa a 7. den hnědou rýži a šťávu bez cukru. Ve velmi omezeném množství si také můžete během diety dát kuřecí maso, banány (kromě 4. dne)m vejce, ryby a brambory.