Tipy na snídani s banánem
Pokud jste milovníky banánu a nechcete se jich jen tak vzdát, máme pro vás několik tipů, jak se zakombinovat do pestré a vyvážené snídaně, která vám dodá energii na celé dopoledne.
Ovesná kaše s banánem
Ovesná kaše je taková klasika, která neurazí, ale ani nenadchne. Je hotová do pár minut, a tak je ideální variantou na ráno, když nemáte čas tvořit v kuchyni nějaké zázraky. Pokud ale chcete starou dobrou kaši trochu oživit, přidejte do ní ještě před vařením nakrájený banán. Věřte nám, že je to opravdová dobrota, díky které bude mít vaše ovesná kaše zase o něco jiný rozměr! Do misky dejte ovesné vločky, zalijte mlékem a přidejte najemno nakrájený banán. Zamíchejte a dejte vařit. Na vrch přidejte oblíbené oříškové máslo a zasypte semínky. Přidat samozřejmě můžete i další nakrájené ovoce, které výbornou chuť kaše ještě více podtrhne.
Banánové lívance
Do této snídaně se pusťte, pokud máte ráno o něco více času. Věřte nám, že je to taková lahoda, že stojí za to této snídani věnovat každou minutu vašeho rána. Budete potřebovat dva menší banány, 4 lžíce ovesných vloček, strouhaný kokos, 3 vejce, 1 lžíci bílého jogurtu, ½ lžičky kypřícího prášku a ½ lžičky skořice. Všechny ingredience vložte do mixéru a vytvořte z nich hladké těsto. Jakmile budete mít těsto hotové, nalijte ho na rozpálenou a olejem vymazanou pánev, na které lívanečky osmažíte. A voilà! Skvělá a vydatná snídaně je na světě. Lívance potřete oblíbenou marmeládou, zakysanou smetanou nebo oříškovým máslem a vychutnejte si každé sousto. Stejně, jako v předchozím případě, můžete snídani doplnit ještě dalším čerstvým ovocem.