Když se dostává pot do kontaktu s bakteriemi na kůži, začíná zapáchat. Výsledkem toho je, že se takzvaně “cítíte”. A děláte vše proto, aby zápach nebyl cítit. Tělesný zápach může být sladký, kyselý nebo třeba kyselý jako cibule. Pot může páchnout z mnoha důvodů. Například vlivem některých léků, doplňků stravy, nějakým onemocněním nebo třeba i tím, co jíte. Jíte-li jídlo bohaté na síru, může se u vás určitý tělesný zápach objevovat. Síra pak zapáchá podobně jako zkažené vajíčko. Jaké potraviny mohou mít vliv na nepříjemný zápach?
Zelenina s vysokým obsahem síry
Jde o zeleninu, která v sobě má vysoký obsah síry a právě ta může mít za následek nepříjemný zápach. Může mít vliv nejen na tělesný zápach, ale také zápach z úst nebo nepříjemný zápach moči. Mezi tuto zeleninu patří například jarní cibulka, česnek, pórek, cibule a další. Může to být také brukvovitá zelenina. I tak je však dobré úplně ji nevyřazovat ze svého jídelníčku, má mnoho příznivých výhod pro lidské tělo.