Jeden z nejoblíbenějších francouzských dezertů si můžete připravit doma z tuzemských surovin. I tak si zaslouží originální název „mousse au chocolat“.
Na 4 porce potřebujeme:
300 g tmavé 70% čokolády, 300 g lučiny, 200 ml smetany ke šlehání, 75 g kakaa, 150 g moučkového cukru, 2 čajové lžíce vanilkového extraktu, 50 g kakaa na posypání, 100 g malin
Čokoládu a lučinu vložíme do mísy a společně rozpustíme v horké vodní lázni. Přidáme vanilkový extrakt, dobře rozmícháme a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do ní cukr a kakao. Jakmile čokoládovolučinová směs vychladne, zašleháme ji do smetany. Hotový krém dáme do poháru, posypeme kakaem a ozdobíme malinami. Více receptů najdete na www.matkyadcery.cz.
Foto: www.matkyadcery.cz (1)