Grilované dobroty: Kuřecí prsíčka a dezert z broskví
Přes léto gril prakticky ani nestačí vychladnout. Kromě masa a oblíbené zeleniny si ale můžete ugrilovat třeba i lahodný dezert! Překvapte rodinu skvělým a netradičním menu z běžných potravin. Jejich novou chuť si okamžitě zamilují.
Grilované prsíčko marinované v tandoori masala se zeleninovým špízem
Kuřecí prsa se dají ugrilovat na tisíce způsobů, ale základem je dobré koření a marináda. Zelenina a bylinky pak maso skvěle doplní a dobré víno dotáhne výsledek k naprosté dokonalosti.
Budete potřebovat:
Kuřecí prsa, koření tandoori masala, sůl, pepř, olivový olej, baby cuketu, patison, cherry rajčata, citron, bylinky dle vlastní chuti.
Postup:
Kuřecí prsa přes noc marinujeme v bílém jogurtu, tandoori masala, soli, pepři a citronu. Očištěnou zeleninu napícháme na špíz, okořeníme pepřem, solí a bylinkami. Poté pokapeme olivovým olejem a vše vložíme na rozpálený gril. Grilujeme cca 10–15 minut.
Tip:
Netradičně upravené kuřecí maso doplňte vynikajícím Rulandským bílým 2012 pozdní sběr z Vinařství Pavlov. Víno díky své zlatavé barvě, bohatému aroma a plnější chuti tento pokrm skvěle doplní.
Grilované broskve
Měkké, lahodné a jednoduché na přípravu. Grilované broskve vám skvěle nahradí tučný dezert a dokonale doplní hlavní chod.
Ingredience na 2 porce:
2 broskve, máslo, 150 ml smetany ke šlehání, lžíce moučkového cukru
Podle chuti: amaretto, med, pro děti malinový sirup Hamé Sweet
Postup:
Broskve rozkrojíme na polovinu a vyjmeme pecky. Na rozpálenou grilovací pánev položíme půlky broskví řezem dolů a necháme je zkaramelizovat. Poté důlky po pecce naplníme máslem a medem, broskve zabalíme do alobalu a dopečeme na grilu. Vyšleháme smetanu s kapkou amaretta. Broskve podáváme ozdobené kopečkem ochucené šlehačky. A pro děti či absitenty můžeme místo alkoholu šlehačku dozdobit malinovým sirupem Hamé Sweet.