Ne že by ten smažený v trojobalu nebyl dobrý, ale co letos vyzkoušet nějaké méně obvyklé kapří recepty? Určitě si i tak pochutnáte a možná i víc!
Pro 4 osoby potřebujeme: 600 g kapřích filetů bez kůže, 5 lžic světlého a černého sezamového semínka, 2 bílky, 1 lžičku olivového oleje, 1 malou feferonku, 1 citron
Omytá a osušená filátka pinzetou zbavíme drobných kostí. Světlá a černá sezamová semínka, která zakoupíme v prodejnách zdravé výživy, promícháme. Bílky našleháme do pěny, ale ne dotuha. Plátky ryby podle potřeby osolíme, namočíme do bílků a posypeme sezamovými semínky. Plech vyložený pečicím papírem potřeme sezamovým nebo kvalitním olivovým olejem a rozložíme na něj obalené kousky ryby.
Vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme zhruba 8–10 minut. Feferonku bez semínek nakrájíme na drobné kostičky, kterými posypeme kousky ryby. Podáváme s plátky citronu a vařenými bramborami přelitými máslem.
Foto: Archiv Burdy (1)