Karamelovo-banánové řezy mají všechno, co si od dezertu přejete. Vláčný korpus, sladkou vrstu rybízové marmelády (třeba té, kterou jste letos v létě zavařila), zralé ovoce a božský karamelový krém ozdobený čokoládou. Vynikající spojení chutí vás dostane.
Budete potřebovat:
5 vajec, 200 g krupicového cukru, 5 lžic studené vody, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, rybízový džem, 4 větší banány, 250 g Hery nebo másla, 1 Tatra Salko nebo Tatra Salko karamel, čokoláda na vaření na zdobení
Postup:
1. Žloutky smícháme s cukrem a vodou. Postupně přidáme prosetou mouku a prášek do pečiva, nakonec sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymaštěný a pomoučeny plech.
2. Po upečení necháme korpus vychladnout, potřeme jej džemem a naskládáme na něj na kolečka nakrájené banány. Vyšleháme zchladlé zkaramelizované Salko nebo Salko karamel s máslem. Když je krém hladký, naneseme jej na banány. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou. Krájíme až po ztuhnutí.