Kouzlo Orientu: Kuřecí špízy ochucené marockým kořením
I když možná máte už po dovolené, tak léto ještě neskončilo a zajímavé chutě můžete stále objevovat. Přeneste se do dálek Orientu a vyzkoušejte okořenit klasické kuřecí špízy marockým kořením. Chutí budete unešená.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
• 800 g kuřecích prsou • 2 stroužky česneku • 2 lžíce oleje • šťáva a kůra z 1 biocitronu • sůl • pepř • 2 lžičky marocké směsi koření Ras el Hanout (k dostání např. na www.habanero.cz) nebo vlastnoručně namíchané koření (viz níže)
Postup:
1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na 12 tenkých proužků. Česnek oloupejte, nasekejte a orestujte v rozehřátém oleji se 2 lžícemi citronové šťávy a se lžičkou citronové kůry a s česnekem. Přidejte sůl, pepř a směs koření. Maso naložte do připravené směsi, přikryjte fólií a nechte marinovat v lednici alespoň 3 hodiny.
2. Proužky masa vyjměte z marinády, nechte je okapat a napichujte na špejle. Za občasného obracení je grilujte 7 minut. Během grilování je potírejte zbylou marinádou. Vhodnou přílohou je zelenina s kuskusem a koriandrem a jogurtový dip.
Příprava: 35 minut
Na osobu: cca 260 kcal; 1090 kJ
Extra tip!
Směs koření připravíte smícháním římského kmínu, mletého zázvoru, kurkumy, skořice, černého pepře, koriandru, kajenského pepře, nového koření, muškátového oříšku a hřebíčku.