Luxusní sváteční oběd, jehož příprava není příliš náročná, ale rodina či přátele vás za něj prohlásí za kuchařskou špičku.
Na 4 porce potřebujeme:
4 krůtí prsní řízky, 4 plátky parmské šunky, 4 lístky šalvěje, 4 tenká kolečka citronu, 1 lžíci hladké mouky na poprášení masa, 2 lžíce řepkového oleje, 2 dcl dezertního vína (marsala, portské), pepř, sůl
Maso jemně naklepeme, zlehka osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme plátek parmské šunky, lístek šalvěje a párátkem připíchneme kolečko citronu. Zlehka obalíme v mouce, opečeme na oleji z obou stran. Ztlumíme plamen, přidáme dezertní víno a vaříme několik minut, aby se maso propeklo a šťáva lehce zhoustla. Podáváme s restovanou sezonní zeleninou a šťouchanými bramborami.
Tip: Těsně před koncem můžeme do omáčky zamíchat oříšek másla.
Foto: Quent s. r. o. (1)