Sezonní ovoce je nejchutnější, nejaromatičtější, a hlavně nejzdravější čerstvé a syrové. Použijte ho na lehký a osvěžující koláč.
Na 12 kousků potřebujeme:
25 g másla, 100 g sušenek typu BeBe, 300 g letního ovoce (jahody, maliny, borůvky…), 2 plátky želatiny, 220 g lučiny, 100 ml řeckého jogurtu, 50 g moučkového cukru
Máslo rozpustíme, sušenky rozmixujeme, obojí dobře promícháme a směsí vyložíme dno dortové formy o průměru 26 cm. Lučinu, jogurt a cukr utřeme do pěny a vmícháme ve vodě rozpuštěnou želatinu. Směs navršíme na sušenkové těsto a dáme asi na 2 hodiny do lednice. Těsně před podáváním obložíme vychlazený dort čerstvým ovocem (podle chuti můžeme ještě pocukrovat). Více receptů najdete na www.matkyadcery.cz.
Foto: www.matkyadcery.cz (1)