Ostřejší pochoutka k pivu či vínu nadchne každého, pro koho je nejoblíbenějším dezertem řízek. Ale bez legrace – hosté budou na vaše kuchařské umění pět chválu, vyzkoušejte!
Pro 6 osob potřebujeme: 1 balení baby špenátu, česnek, cibuli, 6 žampionů, 1 chilli papričku, 1 lžíci másla, 2 vejce, 1 lžíci olivového oleje, ½ šálku nakrájených mandlí, kůru z 1 citronu, 1 lžíci citronové šťávy, ½ lžíce sekaného tymiánu, 1 lžičku soli, 300 g medailonků z krůtího masa, 1 balení listového těsta, 2 mozzarelly, pepř, sůl
Špenát omyjeme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky.
Na másle orestujeme cibuli a česnek, přidáme špenát a žampiony a podusíme. Směs osolíme, opepříme, vmícháme vejce a odstavíme. Necháme zchladnout. Na krustu smícháme olej s mandlemi, citronovou kůrou a šťávou, solí a tymiánem.
Maso osolíme a opepříme. Těsto rozválíme a rozprostřeme do vymazané formy přes okraj. Na těsto dáme špenátovou směs, maso a plátky sýra a posypeme krustou a chilli. Zapékáme při 200 °C dozlatova.
Foto: Archiv Burdy (1)