Tradiční pochoutka připravená doma a s láskou je prostě nepřekonatelná! Pochutnáte si na ní kdykoli, ale určitě se také bude hodit na mísu s vánočním cukrovím.
Na 12 plátků potřebujeme: 130 g zlatých rozinek, 125 g kokosové moučky, mletou skořici, 2–3 lžíce tekutého lesního nebo květového medu
Kromě toho: barevnou kokosovou moučku nebo kvalitní rozpuštěnou čokoládu na obalení, respektive přelití
Rozinky nasypeme do síta a důkladně propláchneme. Přesypeme je do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme přibližně 10 minut namočené. Scedíme, rozinky osušíme, přendáme je do mixéru a rozmixujeme. Dáme do misky a přisypeme kokosovou moučku a skořici.
Vše promícháme a po lžících přidáváme med. Zpracujeme hutnou hmotu, ze které vytvarujeme váleček o průměru asi 3,5 cm. Ten obalíme v kokosové moučce nebo v čokoládě. Necháme v chladu ztuhnout a odpočinout. Před podáváním krájíme na plátky.
Foto: Archiv Burdy (1)