Originální recept: Udělejte si indickou lahůdku podle filmu Láska na kari!
Vaření a jedinečné pokrmy vládnou gurmánské romanci režiséra Lasseho Hallströma, která je nabita vůněmi a chutěmi.
Vynikající britská herečka Helen Mirrenová se tentokrát představuje coby madame Mallory, elegantní, leč značně upjatá majitelka vyhlášené restaurace se třpytem michelinské hvězdy. Její francouzská kuchyně je vskutku delikátní a do městečka, jemuž donedávna kralovala, se na vyhlášené pokrmy sjíždějí dokonce i ministři. Jenže to neznamená, že by se jednoho dne nemohla objevit konkurence. Přímo naproti jejímu vytříbenému podniku se usadí indická rodina, která chce francouzským patriotům dokázat, že ani jejich pokrmy nejsou k zahození. Ba co víc, že díky voňavému pikantnímu koření mohou nadvládě francouzské gastronomie směle čelit. Mladý indický šéfkuchař (Manish Dayal) je totiž mistr nad mistry, takže se záhy schyluje ke střetu dvou kultur. A když ve vzduchu navíc zavoní láska, může se vaření změnit ve velký kulinární dobrodružství.
Pokud byste si chtěli uvařit indickou kuřecí tikku, o níž je ve filmu řeč, originální recept najdete zde:
KUŘECÍ TIKKA
Ingredience:
(pro 6-8 osob)
1,5 kg vykostěných kuřecích stehen bez kůže, překrojených na polovinu sůl šťáva ze 3 limetek 3 polévkové lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného 8 velkých oloupaných stroužků česneku, utřených 2 šálky bílého jogurtu ½ tyčinky celé skořice 4 polévkové lžíce uzené papriky 1 čajová lžička chilli 4 lusky kardamomu 4 polévkové lžíce řepkového oleje
Postup:
1. Vetřete do kuřecího masa sůl a polovinu limetkové šťávy a nechte 20 minut odležet.
2. Zázvor, česnek, ¼ šálku jogurtu, zbývající limetkovou šťávu a olej smíchejte a třete, až vznikne hustá pasta.
3. Pastu ve velké míse promíchejte se zbývajícím jogurtem a kořením a rozmixujte dohladka.
4. Výslednou směsí potřete kuřecí maso a nechte ho minimálně 4, maximálně 24 hodin marinovat v chladničce.
5. Na středně rozpáleném grilu opékejte z každé strany 6-8 minut. 6. Podávejte s limetou nakrájenou na klínky.