Bez kávy se většina z nás neobejde. V horkém létě však dáme před kouřícím šálkem přednost ledovému kávovému nápoji.
Na 1 sklenici potřebujeme:
Základem nápoje je kvalitní espreso (nebo silnější káva připravená z kvalitního instantu), 2 lžíce čokoládového sirupu (nebo čokoládová omáčka), 1,5 dl mléka, 2 lžíce doma ušlehané šlehačky, třtinový cukr podle chuti, led
Vychladlou kávu, čokoládový sirup, mléko, cukr a led důkladně rozmixujeme. Nalijeme do sklenic a navrch dáme šlehačku.
Tip Luboše Martínka, šéfbaristy českého řetězce kaváren CrossCafe (www.crosscafe.cz): čokoládový sirup můžete nahradit kvalitním kakaovým práškem dobře promíchaným s trochou třtinového cukru.
Foto: www.crosscafe.cz (1)