Pěstitelé cuket jich obvykle mívají nadúrodu. Co s nimi, když už jste je zkusili dát i do buchet? Zahradní grilování to jistí! A přátelé i rodina budou příjemně překvapeni.
Pro 4 osoby potřebujeme: 800 g mladých cuket, 4 lžíce olivového oleje, drcený barevný pepř, sůl
Na potření: 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, černý drcený pepř, sůl
Mladé cukety důkladně omyjeme. Každou nakrájíme na podélné plátky silné 5–7 mm. Olej promícháme se solí a pepřem. Každý plátek cukety směsí potřeme z obou stran a grilujeme na středně rozehřátém grilu 5–7 minut z každé strany.
Česnek prolisujeme, rozmícháme s olejem, solí a pepřem. Necháme odležet při pokojové teplotě. Směsí potřeme ještě horké cukety a ihned je podáváme s grilovací omáčkou podle chuti a s pečivem nebo opečenými bramborami.
Foto: Archiv Burdy (1)