Grilované ovoce je vynikající dezert. Dáte-li si trochu práce a ještě ho rafinovaně dochutíte, budete zaručeně vyhlášeni za mistry světa v originálním grilování.
Pro 4 osoby potřebujeme: 4 zralé hrušky, 3 lžíce medu, šťávu ze 2 citronů, 1½ lžíce moučkového cukru, 2 lžíce pražených drcených oříšků, meduňku, 1 ricottu, 2 vanilkové cukry
Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, potřeme 2 lžičkami medu a dáme na rozpálený gril.
Citronovou šťávu svaříme s cukrem na hustý sirup. Grilované hrušky ozdobíme oříšky smíchanými s medem, polijeme je citronovým sirupem a nakonec ozdobíme meduňkou.
Hrušky podáváme s ricottou smíchanou s vanilkovým cukrem.
Foto: Archiv Burdy (1)