To je ale hustý 2: Kapustová polévka se žampiony
Smetanově lahodnou přesnídávkovou polévku plnou vitaminů můžete samozřejmě připravit nejen se žampiony, ale i s houbami, které jste vlastnoručně nasbírali v lese.
Pro 4 osoby potřebujeme: 1 hlávku kapusty, 30 g másla, 200 g žampionů, 1 lžičku drceného kmínu, 30 g hladké mouky, 100 ml smetany, sůl
Z kapusty odstraníme tuhé části, nakrájíme ji na nudličky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pak ji vložíme do studené vody, aby neztratila barvu. Vývar nevyléváme.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby a kmín. Smažíme za stálého míchání asi 3 minuty. Zaprášíme moukou, rozmícháme a odstavíme z ohně. Zalijeme trochou studené vody, rozmícháme dohladka a rozředíme vývarem z kapusty a smetanou. Polévku vaříme 15 minut, poté přidáme kapustové nudličky a necháme je prohřát.
Foto: Archiv Burdy (1)