Vynikající teplý předkrm či lehká večeře, pokud chcete uctít mlsné jazýčky. Místo čerstvého chřestu můžete použít i sterilovaný, chuť bude i tak skvělá.
Na 1 porci potřebujeme:
250 g toustového chleba (například Rosický toustový chleba Penam), 1 ks chřestu, 50 g vepřové šunky, 50 g sýra niva
Na lehce opečený toust položíme plátky plísňového sýra, na nudličky nakrájenou šunku a poklademe kousky chřestu, který jsme povařili doměkka (sterilovaný necháme okapat). Na takto naplněný toust položíme druhý opečený toust a vložíme do trouby v zapékací misce, dokud se sýr krásně nerozteče.
Náš tip: Místo plísňového sýra můžeme použít kozí sýr Buche a finée. Další recepty, rady a tipy pro milovníky toustů najdete na nově spuštěném webu toustovani.cz.
Foto: www.toustovani.cz (1)