Zlatý hřeb našeho toustovacího seriálu je tady: legendární francouzský toust. Kdo ho neokusil, jako by nežil. Ideální snídaně po úspěšně promilované noci!
Na 1 porci potřebujeme:
250 g toustového chleba (například Rosický toustový chléb Penam), 1 vejce, listová zelenina, sýr eidam, máslo, petržel
Plátek toustového chleba namažeme máslem, posypeme petrželí a poklademe sýrem. Uzavřeme druhým toustovým chlebem a vložíme na pár minut do rozpálené trouby. Mezitím na pánvičce připravíme volské oko a položíme na zapečený toust. Dozdobíme zeleninou a podáváme.
Tip: Volské oko můžeme smažit v kruhové formičce – a pro milence ve formičce tvaru srdíčka. Další recepty, rady a tipy pro milovníky toustů najdete na nově spuštěném webu toustovani.cz.
Foto: www.toustovani.cz (1)