Vaříme s pomeranči 1: Kuličky z mletého masa v glazuře
Pokud máte rádi karbanátky, ale chcete je vyzkoušet nějak jinak a trochu zajímavěji, tento zázvorovo-pomerančový recept vás určitě nadchne.
Pro 4 osoby potřebujeme: 250 g mletého drůbežího masa, 150 g mletého vepřového masa, 2 lžičky solamylu, 1 vejce, chilli koření, 1 stroužek česneku, drcený pepř, sůl, olej na smažení
Na glazuru: 3 cm kořene zázvoru, špetku sušeného česneku, 2–3 lžičky hnědého cukru, šťávu ze 3 pomerančů, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci chilli omáčky, trochu studené vody, ½ lžičky solamylu
Obě masa v míse poprášíme solamylem, přidáme vejce, sůl, chilli, utřený česnek a pepř a promícháme. Maso necháme hodinu rozležet. Pak z něj vytvoříme kuličky, které smažíme na oleji asi 14 minut.
Zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky, posypeme česnekem a cukrem, zalijeme pomerančovou šťávou a na mírném ohni necháme probublávat pět minut. Poté přilijeme obě omáčky a směs prohřejeme. V troše vody rozmícháme solamyl, vmícháme do omáčky a necháme přejít varem. Masové kuličky přelijeme připravenou glazurou.
Foto: Archiv Burdy (1)