Ideální dezert na valentýnské setkání – cit, s nímž ho připravíte, se k vám vrátí jako bumerang!
Na asi 20 kousků potřebujeme:
Na piškotový základ: 4 celá vejce, 200 g krupicového cukru, 200 g polohrubé mouky, 4 lžíce horké vody, 2 lžičky prášku do pečiva
Na ovocnou vrstvu: 2 nízkotučné tvarohy, 350 g malin (nebo jahod či lesního ovoce), cukr dle chuti, 1 a ½ sáčku želatiny (cca 15 g), 2 šlehačky, 100 g malinového džemu
Na polevu: červené želé (v sáčku), 150 ml ovocné šťávy nebo sirupu s vodou, 2 lžičky moučkového cukru
Na ozdobu: ovoce (mražené necháme povolit), hoblinky bílé čokolády, meduňku
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme 4 lžíce horké vody, šleháme, nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu v troubě vyhřáté na
190–200 °C a necháme vychladnout. Tvarohy smícháme s moučkovým cukrem, přidáme nabobtnalou želatinu, promícháme, přidáme rozmixované maliny a obě ušlehané smetany. Piškot potřeme džemem, rozetřeme na něj malinovou hmotu a necháme ztuhnout v lednici (2 hodiny).
Na pevný povrch rozetřeme tuhnoucí želé (do šťávy nebo sirupové vody s cukrem vmícháme želírovací směs a přivedeme k varu, pak necháme trochu zchladnout) a znovu dáme do lednice. Z hmoty vykrajujeme srdíčka, která ozdobíme ovocem (můžeme je přilepit lžičkou šlehačky), hoblinkami bílé čokolády a meduňkou.
Náš tip: Vhodnou alternativou čerstvého ovoce je zmrazené ovoce a ovocné směsi, které má ve svém sortimentu také česká značka Dione.
Foto: Archiv Burdy (1), Dione (3)