Víkendové grilování I: Kuřecí prsíčka ve slanině
Dejte masu napít! Bez pravé pivní marinády a slaniny jako by léto nebylo.
Pro 4 osoby
Suroviny:
720 g kuřecích prsou
4 plátky slaniny
4 lístky šalvěje
0,8 l světlého piva Velkopopovický Kozel 11
párátka
sůl, pepř
Postup:
1. Kuřecí prsíčko očistěte, osolte, opepřete, položte na něj lístek šalvěje a zabalte do plátku slaniny. Na straně spoje zajistěte slaninu párátkem, které předtím namočte do vody tak, aby vám na mase dobře držela. Takto upravené kuřecí prsíčko vložte do misky a zalijte pivem. Nechte odpočívat v pivní marinádě zhruba dvě hodiny. Po dobu marinování je dobré maso otáčet, aby chuť piva případně natáhla i ta část, která není ponořená v pivu.
2. Po dvou hodinách maso vyjměte z misky a položte na rozpálený gril. Opékejte z každé strany asi osm minut.