S tímhle receptem se vám jahody nikdy nepřejedí!
Suroviny:
250 g měkkého tvarohu4 žloutky
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
50 g moučkového cukru
1 balíček Finesse citronové kůry Dr. Oetker
1 balíček vanilkového pudinku
1 polévková lžíce nasekaných mandlí
4 bílky
300 g očištěných jahod
Na posypání:
1 polévková lžíce moučkového cukru
Příprava:
1. Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilínovým a moučkovým cukrem, citronovou kůrou, pudinkovým práškem a mandlemi. Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, který zlehka vmícháme k tvarohovému těstíčku. Těstíčko nalijeme do vyšší zapékací nádoby (cca o průměru 30 cm) vymazané máslem.
2. Na těstíčko nasypeme rovnoměrně očištěné a osušené jahody. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 55 minut (elektrická trouba 210 °C, horkovzdušná 190 °C)