Recept: Nepečené čokoládovo-kokosové sušenky
Jsou zdravé, jednoduché na přípravu a vynikající. Vyzkoušejte raw sušenky, které si můžete vytvarovat dle fantazie.
1 plech, 20 minut + hodina chlazení
Ingredience:
100 g kešu ořechů1 lžíce lněných semínek
300 g datlí medjool
3 lžičky raw kakaa
cca 100g strouhaného kokosu
Postup:
Kešu ořechy rozmixujte spolu s lněným semínkem najemno, teprve potom přidejte omyté vypeckované datle a kakao a těsto uhněťte.
Kokos do něj zapracujte až úplně nakonec, a to podle potřeby. Hmota by se neměla lepit na prsty a měla by se dát lehce vyválet na přibližně půl centimetru silnou placku. Z těsta vykrájejte různé tvary a ty pak přendejte na prkénka pokrytá pečicím papírem. Sušenky nakonec dejte nejméně na hodinu do lednice, aby před finální konzumací lépe držely tvar.