Rychlé silvestrovské pohoštění: Pečené minibrambůrky
Chcete pro hosty na novoroční večírek připravit skvělé pohoštění, které nestojí majlant? Minibrambůrky jsou přesně to pravé pro vás.
Recept je na 4 porce (8 jednohubek)
Suroviny:
8 miniaturních brambor i se slupkou2 větší stroužky česneku
snítka rozmarýnu
2 lžíce majonézy Hellmann’s Originál
hrubozrnná sůl
pepř
Postup:
Brambory i se slupkou důkladně umyjeme, zabalíme do alobalu (všechny najednou) a pečeme asi 25 minut v troubě při 180 °C. (Můžeme je také uvařit ve vodě). Upečené brambory nařízneme do kříže, dole pomocí prstů zmáčkneme tak, až se kříž nahoře otevře, a naskládáme na plech s pečicím papírem.
Na stejný plech položíme česnek nakrájený na plátky. Vložíme pod gril na 220 °C a grilujeme dozlatova (asi 5 minut). Poté zatepla přidáme noček z majonézy Hellmann’s Originál, posypeme hrubou solí a pepřem, ozdobíme upečeným plátkem česneku a nakonec zapíchneme jehličku rozmarýnu.